Книжарница за антикварни и стари книги
над 600 000 книги
За колекционери Локация на щандоветеВидин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област СофияАнтикварни книгиАвториКласацииRSS - книги Нови книги
С т а р и   и   н о в и   к н и г и
Всички категорииПоредици и комплектиКонволютиПодлистнициПърви изданияКниги с автограф ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА Българска прозаЧужда прозаКласикаПоезияИсторически романиФантастика и фентъзиХумор и сатираКриминални романиЧиклитЛюбовни романиТрилъриУжасиКниги-игриДраматургияКратки формиЕсеистикаПътеписиМемоари, биографии, писмаПублицистика, документалистикаФолклор и митология ХУМАНИТАРНИ И СОЦИАЛНИ НАУКИ Литературни изследванияЕзикознание и семиотикаИстория, археология, краезнаниеЕтнология и етнографияИзкуства и науки за изкустватаКултурология и антропологияМедии и журналистикаФилософия, естетика и етикаПолитология и социологияПсихологияРелигиознаниеОбразованиеПраво ПРИРОДНИ, ТОЧНИ, ПРИЛОЖНИ НАУКИ МатематикаХимияФизика и астрономияГеография и науки за ЗемятаИкономика, бизнес и финансиДанъци и счетоводствоМаркетинг, реклама и PRМениджмънт и човешки ресурсиМедицина и биологияКомпютри, софтуер, интернетТехническа литератураАрхитектура и строителствоСелскостопански наукиВоенно дело и сигурност ОБРАЗОВАНИЕ + - ДЕТСКА ЛИТЕРАТУРА + - ЗА ДОМА + - СЕБЕИЗРАСТВАНЕ + - ДРУГИ КНИГИ + -

Начало Вход Бърза регистрация Добави в любими Забравена парола Въпроси/Сигнали

Общи условия


"Книжен пазар" (http://knizhen-pazar.net) е интернет платформа, която посредничи при купуване, продаване и търсене на нови, стари и антикварни книги, предлагани от различни книжари.

Пълноценното използване на платформата е достъпно само за регистрирани потребители. Те могат да изберат типа регистрация - на купувач или продавач, като физическо или юридическо лице, и познавайки и съгласявайки се със съответните условия, да купуват, продават или търсят нови, стари и антикварни книги.


"Книжен пазар" се управлява от "Литернет" ООД - дружество, регистрирано по Търговския закон на Република България, със седалище и адрес на управление: гр. Варна, ул. "Дубровник", бл. 7, вх. А, ап. 2, ЕИК: 200270058.


ВНИМАНИЕ! Осъществявайки достъп до и използвайки уебсайта на "Книжен пазар" (http://knizhen-pazar.net), вие приемате, без ограничения и безусловно, тези Условия за ползване.


Собственост над съдържанието

Съдържанието на уебсайта, изразено в текст, изображения и програмен код, е със защитени авторски права. Всички права, дори и тези, които изрично не са упоменати тук, са запазени. Използването на каквото и да е съдържание освен това, което не е в разрез с тези Условия за ползване, без писменото разрешение на "Литернет" ООД, е изрично забранено.


Използване на уебсайта

Забранено е копирането, предаването, разпространението, съхраняването, извличането или по какъвто и да е друг начин използването на част или цялото съдържание в каквато и да било форма без изричното писмено разрешение на "Литернет" ООД.

Забранено е използването на уебсайта за изпращане или предаване на каквито и да са материали с противозаконно, заплашително, невярно, подвеждащо, оскърбително, малтретиращо, опозоряващо, оклеветяващо, вулгарно, неприлично, скандално, подстрекаващо, порнографско или религиозно некоректно съдържание или каквито и да са материали, които установяват или окуражават поведение, което би било сметнато за криминално престъпление, би довело до гражданска или наказателна отговорност или по друг начин би нарушило закона.


Задължения на потребителя при регистриране

Предвид ползването на "Книжен пазар", потребителят се съгласява да предостави вярна, точна и актуална информация за себе си или за фирмата, която представлява, при попълване на регистрационната форма.

Потребителят е длъжен да се съобразява с предписанията на администрацията при забелязани грешки и неточности в предоставяната информация, както и да отговаря своевременно на съобщенията на администратора, които получава в своя профил или по имейл.

С оглед сигурността и защитата на своите потребители, "Литернет" ООД уведомява родителите, че продуктите и услугите са предоставени на най-широка публика и че определянето на подходящите услуги и материали за ползване от страна на техните деца е тяхна отговорност.


Защита на личните данни. Kонфиденциална политика на "Литернет" ООД

"Литернет" ООД е регистриран като администратор на лични данни с идентификационен номер 52392 съгласно Закона за защита на личните данни.

Информацията с личните данни на регистрираните потребители е строго конфиденциална и се ползва от "Литернет" ООД само и единствено с цел извършване на услугата и подобряване на нейното качество. "Литернет" ООД изрично уведомява, че предоставените от потребителя лични данни не се отстъпват на трети лица за рекламни и промоционални цели.

Съгласно Закона за защита на личните данни потребителят има право на достъп до собствените си лични данни, които е въвел или са станали достояние на "Литернет" ООД при ползване от него на "Книжен пазар", както и на поправка на тези лични данни.

Приемайки настоящите условия, потребителите, които са регистрирали потребителско име и парола, изрично се съгласяват предоставените от тях лични данни (включително избраните потребителско име и парола) да бъдат обработвани от "Литернет" ООД по електронен път.

Потребителят получава желаните от него потребителско име (ако не се ползва от вече регистриран потребител) и парола за достъп до всички услуги на "Книжен пазар", след като извърши процеса на регистрация.

В случай на загубване (забравяне) на паролата, потребителят може да ползва опцията "Забравена парола" и да я получи автоматично на имейла, с който се е регистрирал в "Книжен пазар".

"Литернет" ООД не носи отговорност за каквито и да е щети и загуби, възникнали поради неспазване на по-горните разпоредби.


Цени

Цените в "Книжен пазар" са отговорност на книжарите. Те имат право да променят фиксираните цени по свое усмотрение, по всяко време, без да дължат предварително уведомяване на потребителите.

Купувачът е длъжен да заплати цената, която е била посочена в "Книжен пазар" в момента на поръчката.

Ако книжарят е посочил отстъпки, валидни за пратка при определени условия и тези условия са изпълнени, то купувачът е в правото си да заплати цената след приспадане на отстъпките. Те се начисляват автоматично и са видими в хода на самата поръчка.


Доставка

Доставката на поръчаните книги се извършва от книжарите или техни представители в договорения с купувача начин и срок.


Плащане на закупени книги

При плащане в брой на поръчаните книги купувачът се задължава да депозира в момента на доставката на книжаря или на неговия представител, извършващ доставката (куриерска фирма), пълната стойност на доставяната пратка. Всички разходи по доставката са за сметка на купувача, освен ако изрично не е договорено друго.

При предварително плащане - по банков път в лева, купувачът депозира сума, равна на стойността на направената поръчка плюс цената за нейната доставка, в банковата сметка на книжаря и едва след като депозитът бъде потвърден, се доставят поръчаните книги. В основание за плащане задължително се вписва номерът на поръчката. Всички такси и комисиони са за сметка на купувача, освен ако изрично не е договорено друго. Същото е валидно при предварително плащане чрез пощенски запис по БГ пощи, чрез EasyPay. PayPal и др.


Срок за плащане

Срокът за плащане на поръчки, при които се изисква предварително заплащане, е до 7 дни от датата, на която е договорена поръчката. След изтичане на този срок и при ненаправено плащане, поръчката се счита за отказана.


Отказ от закупени продукти

Купувачът има право да се откаже от една или повече от поръчаните книги в срок от 24 часа от потвърждаването на поръчката.

В случай че в срок от 24 часа от договарянето на поръчката купувачът се откаже частично или изцяло от закупените книги, книжарят се задължава да възстанови частично или изцяло депозираната сума, ако има такава. В случай че купувачът не се откаже от закупените продукти, книжарят автоматично приема направения депозит като плащане на поръчаните продукти и се задължава да ги изпрати в срок.

При констатация на книга с дефекти, неописани в сайта на "Книжен пазар", до 24 ч. от получаването й или при ползване на услугата "преглед преди плащане" и при ненарушен търговски вид на продукта и опаковката, книжарят се ангажира тя да бъде подменена с нова или да бъде възстановена депозираната за продукта сума, съгласно чл. 55 от ЗЗП, считано от датата, на която потребителят е упражнил правото си на отказ. Транспортните и други разходи по получаване и връщане на продукта са за сметка на книжаря. При несъответствие на продукта с основните характеристики, посочени в сайта на "Книжен пазар", книжарят възстановява депозираната от купувача сума за продукта, включително и транспортните разходи, начислени за придобиване на продукта, съобразно чл. 59, ал. 3 от ЗЗП, и в срок от 7 дни от получаването му при ненарушен търговски вид на продукта и опаковката. Изключение прави целостта на транспортната опаковка.


Други

"Литернет" ООД има право да променя технологията и дизайна на предоставяните услуги без предварително известяване.

"Литернет" ООД има право да спира частично или изцяло достъпа на потребители до услугите на "Книжен пазар", ако прецени, че те по някакъв начин заплашват сигурността на платформата или нарушават настоящите Условия. Достъпът може да бъде спиран и при съмнение за ощетяване по какъвто и да е начин на трети лица. При по-тежки нарушения "Литернет" ООД си запазва правото да сезира съответните органи по установения ред.

"Литернет" ООД си запазва правото да изпраща на своите потребители съобщения, свързани с поддръжката на платформата, с нови услуги или с промени в условията и начините за използване на сегашните услуги.

"Литернет" ООД управлява "Книжен пазар" от Варна. "Литернет" ООД не декларира, че материалите или услугите в "Книжен пазар" са подходящи или достъпни извън България и съответно - достъпът до тях от територии, където съдържанието им е незаконно, не се разрешава.

Настоящите условия могат да бъдат актуализирани по всяко време без специално уведомяване на потребителите. "Литернет" ООД не носи отговорност, ако потребителят не е прочел последния вариант на настоящите условия.


Отговорност

"Литернет" ООД се стреми да поддържа актуална информация от източници, които счита за достоверни, но не гарантира, че те са такива, както и че страницата не съдържа грешки и че достъпът до нея е непрекъсваем.

"Литернет" ООД не потвърждава и не носи отговорност за информацията, съдържаща се в уебсайтове, към които има хипервръзки, както и за предложените продукти, услуги и други такива в тези уебсайтове.

"Литернет" ООД може по всяко време по своя преценка да премахне всеки материал, изпратен от потребители.

"Литернет" ООД не носи отговорност за качеството и състоянието на връзките към интернет, както и за изправността на устройствата, които ги осигуряват от вашия компютър до сървъра, върху който е разположен уебсайтът.

"Литернет" ООД не носи отговорност за каквито и да е загуби - преки, непреки или последващи вреди, пропуснати ползи, произтичащи от или свързани с достъпа ви до ползването на уебсайта.


Приложимо право

За всички неуредени в тези условия въпроси се прилагат разпоредбите на действащото българско законодателство.

Всички спорове, отнасящи се до тези Условия, които страните не са успели да решат чрез преговори и по взаимно съгласие, се отнасят за решаване пред компетентните български съдилища.Координатите на "Литернет" ООД са:

гр. Варна
0883 475 190 (телефонът НЕ служи за поръчване на книги!)
office@knizhen-pazar.netЗа проекта Права и задължения Услуги Помощ Поддържай връзка
За Книжен пазар Подобрения Карта на сайта (стари и нови книги) Карта на сайта (антикварни книги) Общи условия Условия за купувачи Условия за книжари Книги на едро За реклама Доставка, срок и плащане Shipping abroad / Доставки за чужбина Въпроси и отговори (FAQ) Въпроси/Сигнали Книжен пазар във Facebook Книжен пазар във FeedBurner Следи с RSS
Щанд "Алена" - отстъпки до 20%!
Партньори
Литературен клуб Имоти Работа


Стари книги