Книжарница за антикварни и стари книги
над 1 000 000 книги
Всички книги

Начало Кошница Вход Бърза регистрация Забравена парола Въпроси/СигналиЕврейството Съ Талмудътъ и неговото учение Разгледай
Еврейството Съ Талмудътъ и неговото учение

Еврейството Съ Талмудътъ и неговото учение

Мошоначе С. Таджар

Състояние: добро
Цена: 450.00 лв.

Поръчай
Брой*:
Налична в София - виртуален щанд "Съкровищница"
 
Категория:
Издателство:
Година:
Cтраници:
Забележка:
Налични бройки:
Език:
Град на издаване:
Корици:
Ключови думи:  Еврейството Съ Талмудътъ и неговото учение
Ще платите само една доставка, ако поръчате още книги от същия виртуален щанд - "Съкровищница".

Информацията е от интернет:


Талмудът (на иврит: תלמוד "указанията") се смята за авторитетен запис на религиозни обсъждания на еврейски закони, етика, легенди и истории. Той е основен източник за законодателство, обичаи и морални ценности на юдаизма. В основата на Талмуда е залегнал Стария завет, особено първия му раздел - Петокнижието (Мойсеевият закон или Тората). Талмудът се състои от две части или сборника, Мишна ришона и Гемара, обсъждане на Мишна (термините Талмуд и Гемара са взаимнозаменяеми). Гемара се основава на по-ранни текстове от Тората и по-специално от Мишна и от своя страна е в основата на всички по-късни кодекси на еврейския закон и на голяма част от религиозната литература.Талмуд е учението,което евреите следват от хилядолетия,това е то,което ги кара да мразят останалите и най-вече нас-Българите!
Нас-Българите,защото сме приели християнството в най-чистият му вид-православното!
Ние сме тези,които са сега на техният мерник,така е защото сме единствените,които са най-православен народ!
Те дори не признават Цар Борис III за спасител,политиците им просто ни хвърлят пясък в очите,като правят някакви си,,благодарствени"обреди към негово величество Цар Борис III!!!
Те не са благодарни за това,те ни презират още повече,макар че такова право те имат най-малко!!!

Талмуд - учението на омразата:
Акум - с това име в еврейските богословски книги са отбелязани езическите народи. Тази дума е съкращение от първите букви "Авде Кохавим Умазалот", което означава: роби на звездите и планетите.

Някои цитати от талмуда на които се позовават много хора по цял свят:

"Не оставяйте животните си в домове на неевреи, защото подозираме неевреите в неморални отношения с тях. Жена не трябва да остава сама с неевреи, защото подозираме, че са похотливи. Нито мъж трябва да остава сам с тях, защото подозираме, че проливат кръв."
Написано в (Abodah Zara: 22a, chapter II, MISHNAH)

"Защо тогава да не оставяме женски животни при нееврейки? - каза Мар’ Укба б. Хана: Защото неевреите често посещават жените на съседите си. И ако някой от тях случайно не намери жената, но види кравата, може да направи с нея нещо неморално. Но дори и жената да е там, той пак може да мърсува с животното. Както беше казал Учителят: Неевреите предпочитат кравите на израелтяните пред собствените си жени."
Написано в (Abodah Zara: 22b, GEMARA, първи абзац, последните пет реда)

"Нееврейската собственост е като пуста земя и принадлежи на този, който пръв я завземе."
Написано в (Baba Bathra 54b, текста на зелен фон)

"Не е нужно да връщаш загубена вещ на неевреин."
Написано в (Baba Kamma: 113b, първата фраза и четвъртата фраза на зелен фон)

"Р. Йонатан каза: Неевреин, който изучава Тора заслужава смърт, защото е писано: Мойсей ни даде закон като наследство. Това е наше наследство, а не тяхно." Написано в (Sanhedrin 59a, първият текст на зелен фон и нататък изречението)

"Р. Ханина каза: Неевреин, който удари евреин заслужава смърт, защото е писано: и като се огледа и видя, че няма никой, уби египтянина и го скри в пясъка. Р. Ханина каза също: Този който удари израелтянин по челюстта, все едно е нападнал Божието Присъствие, тъй като е писано: Да удариш човек (израелтянин) е все едно да удариш Бога." (Sanhedrin 58b, осми абзац)

"Разрешено е на евреин да не плаща на неевреин за неговия труд." Написано в (Sanhedrin 57a, последния текст на зелен фон)

"Ако вол на израелтянин намушка вол на неевреин, евреинът не дължи нищо. Но ако вол на неевреин намушка вол на израелтянин...., неевреинът трябва да заплати всички щети."
Написано в (Baba Kamma 37b, MISHNAH)

"Бог няма да пощади този, който омъжва дъщеря си за старец, взема жена за невръстния си син и връща изгубена вещ на неевреин." Написано в (Sanhedrin 76b, трети абзац. Този със зелените полета)

"Ако неевреин убие израелтянин или друг неевреин, се осъжда на смърт. Но ако израелтянин убие неевреин, няма да получи смъртно наказание." Написано в (Sanhedrin 57a, втори текст на зелен фон)

"Каквото и да открадне неевреин от израелтянин или друг неевреин, е задължен да го върне. Но ако израелтянин открадне от неевреин, може да задържи откраднатото." Написано в (Sanhedrin 57a, първи текст на зелен фон).

Дали единственото учение (или вяра/религия) на света, което учи към омраза не е именно талмудът? Едно нещо е сигурно в днешно време, че можете да се подигравате свободно на християнството и ще бъдете потупани дори по рамото, но опитайте се да показвате факти от талмудът и ще ви обвинят за антисемит, фашист, нацист, националсоциалист и расист. Защо преследват хората, които разследват историята покрай евреите? - Прочетете по темата: ЖЕРТВИ НА ЦИОН (която ще бъде написана по-късно днес или най-късно утре!) Какво крият от нас световните лидери?

"Ние, евреите, сме унищожители и ще останем такива завинаги. Всичко, което ще направите за нас, няма да задоволи нуждите и потребностите ни. Ние винаги ще разрушаваме, защото се нуждаем от един наш свят." - Морис Самуел, Jon Gentiles, p.155, Harcourt, Brace, 1924

"Често се споменава, че юдеизмът е движещата сила на комунизма. Това не е нищо ново, то се знае и е съвсем естествено... Не може ли да се предположи, че юдеизмът ще стане разрушителен елемент в държавите, в които винаги са го преследвали? Вродената склонност към интрига, към хитрост, към конспирация и почти непостижимото търпение, с което очакваме часа на отмъщението, са характерните черти на "предопределения народ". - Проф. Ф.А.Осендовски, Teh Nineteenth Century and After,p.29, London,January,1926

"Нашите бащи постигнаха границите, които бяха признати при подялбата на Палестина. Нашата генерация постигна границите от 1949г. След шестдневната акция успяхме да стигнем Суец, Йордания и Голанските възвишения. Това не е края. След настоящото прекратяване на огъня ще има и други. Те ще се разпрострат зад Йордания и до Ливан, а може би и до централна Сирия." - Ген. Моше Даян

Дотук с цитатите от Талмуда,сега вече ще започна и със законите на това сатанинско учение!!!

Закони от талмуда:

ЗАКОН 1:

На евреина не е позволено да продава на акума дрехи, на които има ресни (които са по края на дрехите, обличани от евреите при утринната молитва). Той не е длъжен да дава на акума такава дреха дори в залог и даже само заради това, другият да я държи временно при себе си, защото когато акумът има такава дреха, трябва да се опасяваме, че той може да измами евреина, твърдейки, че също е евреин; ако тогава евреинът му се довери и сам тръгне да пътува с него, то акумът би го убил.

ЗАКОН 2:

Всичко, което е необходимо на евреина за обреда на богослужението, като например споменатите по-горе ресни, може да се приготвя само от евреин, а не от акум, защото това трябва да се изготви от хора, а акумите не бива да се разглеждат от евреите като хора.

ЗАКОН З:

Молитвата "Кадиш" (тя започва с думите -,Ииегаддал вейиекадаш", т.е. "Възнесен и осветен") е позволено да се чете само там, където десет евреи се намират заедно, а това трябва да бъде по такъв начин, че нищо нечисто, например тор или акум, да не ги разделя един от друг.

ЗАКОН 4:

Когато насреща му се появи акум с кръст, тогава на евреина строго се забранява да навежда глава, дори ако в тази минута той се моли. Даже ако в своята молитва той е до такова място, където е необходимо да преклони глава (в молитвите на евреите има някои места, при които те задължително свеждат глава), то той все пак е длъжен да не го прави.

ЗАКОН 5:

И сега, когато в Йерусалим няма нито храм, нито жертви, синовете на първосвещеника Аарон, трябва да се ползват сред разпръснатите евреи с известни привилегии и почести и винаги да имат правото да благославят (евреите) на всеки празник. Но когато някое от децата в такова семейство стане акум, тогава цялата фамилия е осквернена и поради това тя се лишава от това свещеническо право.

ЗАКОН 6:

Евреин, станал акум (християнин), е проклет до такава степен, че даже когато той жертва в синагогата свещ или нещо подобно, то е забранено да се приеме.

Ще спра с темата дотук,защото законите на Талмуда са цели 99 закона,които ще заемат цялото място на статията и може дори да не се покажат след като я публикувам!!!
Начини на доставка:
До офис на куриер: да
До адрес: да
Лична среща: не
Предлага: 21 931 книги
Продава в Книжен пазар от: 2016 г.
Издава опростени фактури.
Отстъпки във виртуален щанд "Съкровищница":
При поне 3 книги* - 10%
При поне 5 книги* - 15%
При поне 10 книги* - 20%
* Под "книга" се разбира запис, в който могат да бъдат включени две и повече части, томове, книги, цели поредици и комплекти. Обявената цена на записа се отнася за всички включени в него части, томове, книги...


Съобщения до книжаря

За да зададете въпрос за книгата или за да коментирате, моля влезте през "Вход" или се регистрирайте.
Добави в бележника (само за регистрирани потребители)
Книгата е посетена: 37Брой*:Книги от същата рубрика

Rainbow of Liberated Energy: Working with Emotions Through the Colour and Element Symbolism of Tibetan Tantra
Rainbow of Liberated Energy: Working with Emotions Through the Colour and Element Symbolism of Tibetan Tantra
Ngakpa Chögyam

Година: 1987. Състояние: отлично.

От същия книжар.   Цена: 30.00 лв.
Шримад Бхагаватам. Песен 3. Част 1
Шримад Бхагаватам. Песен 3. Част 1
Шри Шримад А. Ч. Бхактиведанта Свами Прабхупада

Година: 1994. Състояние: отлично.

От същия книжар.   Цена: 10.00 лв.
Шримад Бхагаватам. Песен 3. Част 3
Шримад Бхагаватам. Песен 3. Част 3
Шри Шримад А. Ч. Бхактиведанта Свами Прабхупада

Година: 1994. Състояние: отлично.

От същия книжар.   Цена: 6.00 лв.
купувам книги
Oще книги от Източна мъдрост >>>
За проекта Права и задължения Услуги Помощ Поддържай връзка
За Книжен пазар Подобрения Карта на сайта (стари и нови книги) Карта на сайта (антикварни книги) Общи условия Условия за купувачи Условия за книжари Политика на поверителност За реклама Доставка, срок и плащане Shipping abroad / Доставки за чужбина Въпроси и отговори (FAQ) Въпроси/Сигнали Книжен пазар във Facebook Книжен пазар във FeedBurner Следи с RSS
Щанд "Newsart" - отстъпка 15% за всички книги!
Партньори
Имоти Работа
Този сайт използва бисквитки (cookies), за да подобри качеството на услугите си. Ако не сте съгласни с това, моля изключете бисквитките от браузъра си (с което ще ограничите функционалностите на "Книжен пазар") или затворете сайта. Научи повече.

Стари книги